Teknik Vattenpipa

Jag hade tänkt göra detta ett tag utan att orka gå igenom alla steg, men  nu ska ni få receptet på den perfekta pipan.

Börja med att införskaffa en bra pipa (med ventil, bred kopp och bra slang, kostar runt 500 kronor).
Köp BRA tobak (inget crap för 50 spänn/250 gram), gå till ett ställe som har mycket vattenpipor och fråga efter "bakom disk tobak". Kom ihåg att slangen är en förbrukningsvara och att du kan behöva köpa en ny efter ett tag, snåla inte här (eller någon annanstans vad gäller vattenpipa, vill du snåla rök något annat) utan köp en bra dyr slang.
Använd inte snabbkol utan det silverfärgade kol som sitter ihop per 3 bitar (lite dyrare, MYCKET bättre).
Använd aluminiumfolie (vissa skiter i det eller har färdiga plattor som det är hål i, detta är FEL FEL FEL!!)
Ha i kallt vatten och gärna några isbitar (byt vatten varje gång).

Först och främst ska du inte fylla så mycket tobak så att foliet nuddar tobaken (det SKA vara lite mellanrum), detta är för att inte bränna tobaken och få kolsmak på det hela.

När du har lagt på folien så finns det en sticka på de flesta tänger för att göra hål på folien, KASTA STICKAN!!!
Använd istället en nål, häftstift eller liknande för att göra många små hål i folien.

Använd 2 bitar kol till att börja med, lägg dessa på spisen (ja, direkt på plattan, inte i mitten utan lite på sidan där det är varmt) och se till att de är röda längst botten.

När du ska tända pipan så kan du lägga hela bitarna så att de ligger "inne", när du har bra rök så ska du flytta ut dessa så att de ligger lite på kanten och lite "inne" (då får du lagom värme och kan njuta av den fulla smaken utan att riskera äcklig kolsmak).

Under tiden du röker så ska du flytta runt bitarna med jämna mellanrum så att du inte bränner tobaken på samma ställe. När du har rökt  lite drygt hälften av kolen så kan du tända ett nytt kol genom att lägga det på de andra (detta kan upprepas med 7-8 kol utan att minska tobakssmaken).

Jag föredrar att röka med ett gott te, eller ännu bättre med en god whiskey (jag rekommenderar Oban med några droppar vatten i 440:- på bolaget).

Lycka till!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0