Farliga Vattenpipa

Ja att det inte är nyttigt att röka vattenpipa kan ju alla fatta... Jag blev lätt chockad när jag läste påståendet att en laddning pipa skulle vara lika farligt som 100 cigg... Sen skakade jag på huvudet och tänkte i mitt stilla sinne "källkritik" och kollade upp lite olika saker om detta.

Rapports påstående kommer från en flera år gammal WHO undersökning som inte går igenom vilken typ av tobak man använde i pipan, vilken mängd och vilket kol.

Eftersom olika märken VP-tobak har olika mängd nikotin (från 0,01-0,5 mg), frukt och socker så känns det lite konstigt. Samt vilket kol man använder och hur mycket (alla som har rökt vet vilken skillnad det kan vara). Om ciggtobak, där medel är tillsatta för total förbränning, används i en vattenpipa och man skulle ta 100 stycken i en VP så har jag svårt att se att någon ska överleva.

Jag har även kollat på olika VP-sidor där en person, lite naivt, hade belägg för att det inte skulle vara värre med en laddning än 0,5 cigg. En av anledningarna var att tobken innehåller ca 70% frukt (vilket jag förstått att den inte gör, inte den billigare iaf) och att tobaken inte förbränns helt så att tobaken inte kan bilda tjära som kommer ner i lungorna.

Jag visste att det inte var nyttigt, men sen när kom det positiva besked om någon form av drog i Sverige? "Alkohol är farligare än Cannabis" eller "Sluta kröka, börja röka" som en majjakampanj...

Jaja, nu skiter jag i det här, sen ska jag gå hem och röka min avsevärt dyrare tobak eftersom mina vänner smurfarna (alliansen de blå) har sett till att fattigmansnöjen har blivit ännu ett par procent dyrare till förmån för fastighetsägare och skattesmitare...

To blog or not to blog

Ja du min ende läsare undrar kanske varför jag inte har bloggat på ett tag...

Det är så att skrivandet fungerar som en terapi och när jag mår bra så känner jag inte samma behov av att skriva som jag gör i missödets livsvaccum. Att vara lycklig är lite komplext eftersom man inte vet att man är lycklig under tiden som man är där, jag kan ju i och för sig inte tala för hela mänskligheten utan bara för mitt lilla vara. Men man kan ge sig fan på att man vet hur det är att vara lycklig när man inte är det...

Nu har jag haft en oförskämd tur och hittad en underbar tjej, och det är en sådan sak som gör att jag blir lycklig, om jag känner mig nere så kan hon få mig att må bättre. Tidigare hade jag ingen som gjorde det så jag fick sätta mig framför datorn och spy ut min ilska på omvärlden och låta alla få smaka en mun av den härskna vätska som då skulle föreställa livets nektar.

Som sagt, nu gör jag inte detta för att jag behöver, men jag har nästan glömt bort hur roligt det är att planlöst och mållöst få ordbajsa och ventilera de viktiga livsbejakade tankegångar en ung man kan ha i sitt annars så tilltäppta liv.

Universum vill mot kaos, ordning är onaturligt!!!

RSS 2.0