Ångest

Nu har den kommit, den dagen jag har längtat till i snart ett år...

Första semesterdagen... med regn...

Nu kommer det här att låta som en helkass klyscha och att jag fabricerar på grund av omständigheterna, men så är inte fallet. Jag tycker att det är skönt att det inte är gassande sol och 35 grader. De förväntningar man har eller har haft på sommaren försvinner liksom med vädret.

Om det hade varit "fint" väder så hade det till exempel inte varit OK för mig att sitta inne och skriva, jag borde vara ute och ta till vara på sommaren. "Ta till vara på sommaren", vad är det för jävla synsätt... Är det fint väder så blir jag ju för fan degraderad till dagisbarn, jag kan inte längre veta vad som är bra för mig och om jag sitter inne en varm dag så är jag dum i huvudet... Jag tycker inte om att bada, solar inte (av förståliga skäl), och gillar inte tryckande värme.

Det enda som är lite synd är att det regnar... För då kan jag inte spela golf (JO, jag vet att jag KAN spela, men finner inget nöje i det, sälla er inte till pedagogiknazisterna som säger "det finns inget dåligt väder....blablabla")...

Nu kryper solen fram så då kan jag göra det som enligt mig hör semestern till... Tända en smaskig vattenpipa och hälla upp ett stort glas vin från den nyinköpta bag-in-boxen jag köpte strax innan stängning i lördags... Och slå på datorn och fortsätta mitt plöjande av Futurama (det ska komma en film i december...).

Anna åh Anna

Det finns en kvinna som heter Anna...

Tänker då främst på den som gör program om tjockisar som inte vet hur man äter.

Det har väl inte undgått någon att "Du är vad du äter" går i tid och otid på TV... Helst när man sitter framför Tv:n en kväll och har jobbat hårt, köpt sig en pizza och en läsk för att man bara inte orkar göra något vettigt.

Då kommer hon... Kvinnan som med barsk ton proklamerar faran i att äta braö, ost, kött och socker... När jag sätter tänderna i min "Husets" (Halvinbakad med oxfile och en sjuk mängd bea...mmm...bea) så häller hon upp ett par val väl valda inre kroppsdelar från något djur för att därefter gräva i lite bajs från en tjockis som inte fattar vad som händer.

Det är bra att det finns program som detta, eller i alla fall program somupplyser den dumma massan om att man inte kna äta choklad och Dr. Pepper till middag 4 dagar i veckan. När jag ser detta så är det iofs skrämmade att se hur vissa människor äter, (vi som har lite högre iq ser iofs att det som de åt tidigare slängs upp på ett bord och blandas till en äcklig massa medan de nyttiga sakerna får en snygg uppläggning...) men det är ju inte de perswonerna som tittar på det här programmet. Jag vet inte om det är för att de känner igen sig så mycket att det blir läskigt eller om de är i sådant förnekelsestadie att de inte vill ta till sig idén. De som tittar är ju de som bryr sig om hälsa, de som redan nu försöker äta nyttigt de som egentligen inte behöver hjälp...

Johannas mamma har bott här i ett par dagar och satt och kollade på det, nu har HON ångest över de 2 öl hon drack igår... Kvinnan är snart 50 och väger väl typ 55 kg... Programmet handlade om en 100 kiloskvinna som drack 44 öl i veckan...
 
Klockan är snart 11:30 på förmiddagen ochjag har semester, mina rostade mackor med jordnötssmör var delikata imorse och snart tycker jag nog att det börjar bli dags för dagens första bira...

Kommentera

Jag ser ju att ni är inne...

Är det inte koty att kommentera...

Men men, man finns endast för att tjäna...

Ha rju skaffat en facebook... det är lite skoj, det är lite kul när man kan se lite bilder på ens polare... I bra och dåliga stunder...

Bulle?

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1117034,00.html

Vet inte om jag ser fel...

Fattar att man inte vågar gå ut med det men ändå...

Bara tänker lite...

Kassa-A-Kassan

Hör och häpna, ännu en länk till AB (jag vet att det nästan är fusk, men de förser mig med så mycket smaskigt att jag inte kan hålla tassarna borta, jag är en A-junkie)...

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1112777,00.html

Kort o gott: Många hoppade A-kassan efter mongohöjningen, vilket resulterar i att de kommer att höja igen... VA!!!!!!!!!!!!!!

Hur jävla dum får man vara... Det är inte så att det går att se sambandet eller?

Prova att sänka kostnaden i A-kassan, dra av den mindre kostnaden på lönen (om man sänker mot vad det var innan höjningen så borde man kunna landa på runt 50:-/månad, verkar mer rimlig än 600...), detta innebär att alla är med och kostnaden blir löjligt låg. Detta torde inte vara någon större angelägenhet för de som arbetar.

Eftersom det är så många som är med och betalar så borde det kunna vara ett reducerat pris åt de som är arbetslösa så att de knappt behöver betala för A-kassan. Om kraven på arbetslösa var att de MÅSTE befinna sig på A-förmedlingen och söka jobb minst 30 timmar i veckan (annars blir det inga stålars) så borde varje individ minska tiden av arbetslöshet ganska kraftigt. Om man tycker att detta är hårt som srbetslös så vill jag kontra med att vi som jobbar måste vara på jobbet 40 timmar i veckan, alla veckor förutom de 5 som vi har semester...

Jaja, man kan ju drömma om rättvisa, upp till kamp mina vänner.

Immortality!!! Take it!! It's yours!!!!!!

Jag hoppas att nästa höjning innebär att ALLA går ur A-kassan... Vad fan ska de göra då?


Slagen torsk

Läste denna:

http://www.aftonbladet.se/vss/stockholm/story/0,2789,1111396,00.html


Ja, jag tänker inte ta stälning till om det var rätt eller fel, jag skulle aldrig göra det själv (men det verkar ju som om ungdomarna kommer från brokiga bakgrunder) och jag tycker att det är fel att råna någon.

Vad jag däremot upprörs av är att straffsatserna är så sjukt olika...

Kvinnan (16 år) får lägst straff (självklart), sen är det lite lotto... Det kanske finns olika saker att ta hänsyn till men WTF... Några invandrare med som kan få lite längre straff kanske...???

Teknik Vattenpipa

Jag hade tänkt göra detta ett tag utan att orka gå igenom alla steg, men  nu ska ni få receptet på den perfekta pipan.

Börja med att införskaffa en bra pipa (med ventil, bred kopp och bra slang, kostar runt 500 kronor).
Köp BRA tobak (inget crap för 50 spänn/250 gram), gå till ett ställe som har mycket vattenpipor och fråga efter "bakom disk tobak". Kom ihåg att slangen är en förbrukningsvara och att du kan behöva köpa en ny efter ett tag, snåla inte här (eller någon annanstans vad gäller vattenpipa, vill du snåla rök något annat) utan köp en bra dyr slang.
Använd inte snabbkol utan det silverfärgade kol som sitter ihop per 3 bitar (lite dyrare, MYCKET bättre).
Använd aluminiumfolie (vissa skiter i det eller har färdiga plattor som det är hål i, detta är FEL FEL FEL!!)
Ha i kallt vatten och gärna några isbitar (byt vatten varje gång).

Först och främst ska du inte fylla så mycket tobak så att foliet nuddar tobaken (det SKA vara lite mellanrum), detta är för att inte bränna tobaken och få kolsmak på det hela.

När du har lagt på folien så finns det en sticka på de flesta tänger för att göra hål på folien, KASTA STICKAN!!!
Använd istället en nål, häftstift eller liknande för att göra många små hål i folien.

Använd 2 bitar kol till att börja med, lägg dessa på spisen (ja, direkt på plattan, inte i mitten utan lite på sidan där det är varmt) och se till att de är röda längst botten.

När du ska tända pipan så kan du lägga hela bitarna så att de ligger "inne", när du har bra rök så ska du flytta ut dessa så att de ligger lite på kanten och lite "inne" (då får du lagom värme och kan njuta av den fulla smaken utan att riskera äcklig kolsmak).

Under tiden du röker så ska du flytta runt bitarna med jämna mellanrum så att du inte bränner tobaken på samma ställe. När du har rökt  lite drygt hälften av kolen så kan du tända ett nytt kol genom att lägga det på de andra (detta kan upprepas med 7-8 kol utan att minska tobakssmaken).

Jag föredrar att röka med ett gott te, eller ännu bättre med en god whiskey (jag rekommenderar Oban med några droppar vatten i 440:- på bolaget).

Lycka till!!!

Abort

Abortfrågan är en en gång på tapeten...

KD som parti tycker att det är bra som det är medan några utbrytingar vill att gränsen ska sänkas alternativt förbjuda aborter helt och hållet. Eftersom det är religösa fundamentalister som har dessa åsikter så blir man ju inte så förvånad...

Nu ska det startas ett parti av dessa abortmotståndare för att de inte kan hålla med sitt moderparti. Vilka är nu dessa som är abortmotståndare? Religösa medelålders män...??? Livet är bra knepigt. I Sverige är detta frågan, i de muslimska länderna är det oftast förbjudet med abort, men så har de också könsstympning, burka och annat tjafs.

Det är klart att man ska dra upp riktlinjer för hur tidigt man ska få göra abort, jag säger inte att jag tycker att man ska få slakta foster hur som helst. Men detta måste ju för fan grunda sig i vetenskapliga, rimliga beslut. Inte nyckerna av tungtalande religösa muppar. Att det sen är män som gnäller högst om abort är väl inte så mycket jag orkar engagera mig i men det ger ju de militanta "feministerna" mer vatten på sin kvarn. 

Ja, det stämmer att lagar och ordningar har sina grunder i religion, det vet de flesta om. I den här frågan ser jag bara hycklare (typ som kärringen i Änglagård) som vill smutskasta andra och tycker att de våldtagna tjejerna minsann ska bli påminnda varje dag om det som har hänt dem genom att inte få ha en abort. Att detta är samma personer som tycker att hemlösa barn i tredje världen ska bli sexuellt utnyttjade, gatukrigare eller liknande istället för att bli adopterade till Sverige bara för att föräldrarna är av samma kön är väl ingen som höjer på ögonbrynen åt.

Ta bort religionen i frågan, det fungerar ganske bra i Sverige som det är. För er som inte vet så finns det en gräns där man inte behöver ge ett skäl till abort, sen är det ett spann där man måste motivera varför (typ jag har blivit våldtagen och upptäckte ju st att jag var gravid), efter ett par veckor till räknas fostret som ett barn och abort är då förbjuden. Men det är väl som vanligt att de som har mest att skämmas för skriker högs för att avleda uppmärksamheten från sig själv, har du aldrig undrat varför mobbaren på skolgården oftast är rätt så tjock, fula trasiga kläder och kommer från ett missgynnande hem...(kanske inte utåt, men oftast bakom lyckta dörrar)?

Die Hard 4.0 (Spoiler OBS OSB!!)

Om du inte har sett DH 4.0 och hade tänkt se den så är det dags att sluta läsa nu, detta är en spoiler som är till för att diskutera filmen fär de som har sett den!!!

Efter en blöt kväll på fredag så var jag, Johanna och Jonas på Death Proof, en film jag inte kommer att skriva om utom tre ord; Check it Out!!

Söndagen var mysig och eftersom DH 4.0 var på tapeten redan under lördagen så gick jag, Jonas och Alex och kollade på filmen...
En underbar orgie i våld, håda poliser och komiska hårda slapsticks. Filmen dröp John McClaine, hård smutsig, våldsam med råa skämt och underbara Yippie Kie yay Mother Fucker...
Det var min föreställning om filmen i alla fall...

Istället kollade vi på ett lite längre tv-avsnitt av 24, utan Jack Bauer men med en frikyrklig Bruce (kan inte skriva McClaine för det har han fan inte förtjänat) som varken rökte, svor eller drog underbart råa skämt samtidigt som han knäckte nacken på fruktansvärda terrorister. 

En töntig Bruce som inte skulle ha fått rollen som McClaine under castingen till 1:an, halvdassig handling och så jävla otrolig att jag nästan grät. I 24 vet jag vad jag har att vänta, där ar det inga konstigheter att Jack kan göra de mest spektakulära utbrytningar, slåss mot infiltratörer och ren och skär ondska. Under DH så trodde jag att det skulle gå tillbaks till old school, att McClaine var hårdare, bittrare och hade om möjligt lägre tolerans än tidigare. Han var mest gammal och trött. 

Om det är så att det är någon form av PG15 handling av tillverkarna så har de bitit sig i svansen... 

När slutet kom så hade jag känslan av tomhet, jaha det var väl det, det.

Nä vi skulle ha delat på en 24-box istället så hade vi fått mer nöje för pengarna.

Finns det någon som tycker att den var ens sevärd? Hade det inte varit en Die Hard film så hade den väl varit en OK action rulle, men högre krav ska man kunna ställa på den serien. Tråkigt. 
 

RSS 2.0