Banken - En ständig källa till ilska

Vad gör folk på banken?

Vad har Svensson för bankärenden som kan ta 30-40 minuter? Om man ska göra något stort så bokar man väl en tid och pratar med någon i lugn och ro, eller? Undrar vad folk gör när de står och pratar och pratar och pratar och pratar och pratar och pratar och pratar och pratar och pratar och pratar och pratar och pratar och pratar (ni fattar)...

Det finns många teorier som behandlar ämnet (eller? det borde det vara iaf) eftersom man vet att stressen gör att folk gör dumma saker, stress är något som föds på banken.

Inte helt oväntat var jag på banken idag för att lösa ut en check, ett ärende som uppskattningsvis tog 3 minuter och 18 sekunder. I vanliga fall sätter jag antingen in kontanter eller sköter något annat ärende som går relativt snabbt. Om jag skulle vilja diskutera mina framtida barns (med ingående information om hur man ska uppfostra, leka med, förakta, håna och älska dem) pensionskonto så bokar jag väl för i helvete en tid!!!???

Jag skulle vilja lyssna ingående p åett samtal som pågår i 40 minuter på vid disken på banken, är det kunden som är dum i huvudet, sällskapssjuk och patetisk. Eller är personalen ett ihopkok från samhall och nedläggningen av de gamla 70-talsinstutionerna (då "gästerna" inte personalen, de skulle vara överkvalificerade).  Vill inte gå till banken mer, man borde kunna sköta ALLA bankärenden på nätet...  

Att jag sedan ser en kassörska som när hon är klar bara sitter och stirrar i typ 30 sekunder innan hon går ut (förmodligen övervägen hon om det är dags för fika eller inte) för att komma tillbaka efter 10 min och pilla lite på datorn...

Nä fort gick det inte, glad blev jag inte, smarta är inte folk...

Hellre smart och hatad än dum och föraktad...

Livet, döden och giftemål

Frågade Johanna vad hon tyckte att jag skulle skiva om i mitt nästa inlägg. Döden, giftemål och barn var förslagen - och att inte vara så jävla bitter... Det var ingen lätt uppgift hon lade på min axlar, men jag ska se vad jag kan skapa.

Om jag börjar med döden så önskar jag att jag kunde säga att jag trodde på något lyckligt och att man får träffa sina nära och kära i något efterliv. Detta stämmer ju tyvärr inte så jag får väl skriva mina funderingar, på ett neutralt sätt (svår att vara positiv just i detta ämne).
Det är ibland svårt att leva och då är det lättare att föreställa sig någon form av belöning i slutet på banan, en tro som jag respekterar och kanske hoppas på. Jag tänker mer på den tid som förflöt innan jag blev född, det var en ganska lång tid och vad jag vet så fanns jag inte då heller. Kanske inte en upplyftande tanke, men om man tänker efter hur många individer som finns och hur stort universum så är det för mig en önskedröm att det ska finnas något efter döden - folket skapade gud, gud skapade inte folket.

Giftemål och barn kan man ju läsa i varannan blogg om så jag vet inte vad jag har att tillägga där, är inte gift och har inga barn...

En tanke jag har är väl att man älskar sina egna barn medan andras ungar är jobbiga... Tror inte att man har så stor förståelse för de föräldrar som har jobbiga barn förns man själv hamnar i samma situation..

Jaja, får jag inte vara cynisk o grinig så är det inget kul. Det här var inte roligt kanske men det var väl relativt neutralt (jag känner hur tråkig texten blev men det skitar jag i).

Don't hate restrictions - restrict hate 

Ful bild?

Fick en kommentar av min underbara fästmö. Hon tyckte att bilden på mig var ful...

Sorry bejb, det är så jag ser ut... =) Att jag har lyckats fördunkla din syn på mig så att jag ser ut som den prins på sin vita springare du ser mig som kommer aldrig att godkännas av en kameralins...

Nej, men vafan då får du väl ta ett kort på mig så att du slipper skämmas =P. Jag orkar inte Myspace:a en bild på mig där jag håller kameran i en sjuk vinkel så att man "nästan" ser hur jag ser ut... (som alla fula på myspace gör - egen åsikt baserat på typ 3 Myspace sidor som jag varit på..)...

Ja, novellen kommer snart men bristen på sammansatt dötid så jag ska hinna med är klart begränsad...

Fredag = bra
Fredag 5 dagar innan lön = dåligt
Fredag med dåligt väder = dåligt
Fredag med dåligt väder 5 dagar innan lön = skitsamma ingen har råd att gå ut iaf

Novell

Har funderat på att ta upp skrivandet lite igen efter typ ett års aktivt uppehåll....

Kommer att försöka ha en novell på G under sommaren. Den kommer att ligga under kategorin "The Story".

Som vanligt är det inte killen i bloggen som har upplevt historien...

Kommer inom kort.

Kul

Det finns mycket roligt att diskutera...

Humor till exempel...

Det är kul...


Kvinnoförakt

Vem är det som föraktar kvinnor? Är det vi män? Är det kvinnorna själva? Är det samhället som har inpräntat oss med fördomar om att man ska vara på ett visst sätt? Är det ibland till och med kvinnan som föraktar sig själv?

Nu talar jag såklart om varför kvinnor som har större sexuella utsvävningar än vad som räknas till "normen" fortfarande anno 2007 ses av alldeles för många som "slampiga" el. dyl.

Ja! Det finns FÖR många män som är helt slut i huvudet och skriker okvädesord och uttalar sig nedvärderande, men eftersom vi normalfuntade individer inte ger dem någon vidare tanke så kan vi ju hålla dem utanför detta. De är dumma i huvudet och så är det bara.


Vad som är den stora frågan är ju hur samhället ser ut och den vanliga frågan; varför kommer män undan med att vara "bockar" och kvinnor blir smädade om de har samma betéende? En enkel anledning är att vi (med vi menar jag inte män utan hela befolkningen) har synen om att en man måste vara erfaren (sexuellt) och en kvinna oskuldsfull. Om den villfarelsen rubbas så tappar man respekt för respektive kön. En oerfaren man tappar i social status, inga kvinnor vill ha sex med en 28-årig oskuld (om det inte är självvalt), inga män ser upp till samma man - resultatet av en sexuellt fixerad värld? Kanske. De flesta män vill (jag måste inflika - i nyktert tillstånd och att ha ett förhållande med) inte vara med en kvinna där han känner 8 av de män som hon har haft sex med...


Att sedan kvinnor spär på det genom att agera nedvärderande (helst att baktala den ovetande kvinnan och på så sätt sätta normen inom umgängeskretsen) mot de som går utanför den sexuella "normen" hjälper ju inte till fallet. Vi talar ofta om de ryggdunkningar som män ger till varandra efter varje "nedlagt byte" och hur vi hyllar dessa män... Oftast så är det vad som resulterar när en man har dåligt självförtroende och bara vill hävda sig, gentemot sig själv och andra. Eftersom kvinnor inte får samma bekräftelse så är det svårare att "gå ut" med att man är en sexuell varelse och faktiskt (hör och häpna) njuter av sex.


Så om vi ska få någon ordning på problemet så måste vi ALLA ta vårt ansvar män som kvinnor.

Kvinnor - var inte avundsjuka på de kvinnor som njuter av sex och tro att ni är bättre (just i det avséendet)

Män - Vad fan håller ni på med? Om ni vill ha sex så är det väl inte så jävla smart att håna och nedvärdera de kvinnor som också tycker om sex...eller?


Bloggmupp

Har inte orkat kolla på bloggar på rätt så länge, främst för att jag inte har orkat bry mig om min egen... Men jag tog en sväng idag och stötte på en del roliga, bl.a. 2 tjejer som skriver om singellivet, underhållande om inte annat (de har lämnat en kommentar i förra inlägget om någon vill följa länken).

Då tänkte jag att jag kanske borde ladda upp en bild på mitt ansikte och låta värden ta del av ur den cyniska Andy som aldrig håller med någon (förutom mig själv såklart) ser ut... Sagt o gjort, den ligger i min profil... Njut, men inte för mycket...

Vad jag ser är ju att det man ska skriva om för att folk ska läsa ens tankar är att reflektera de tankar som handlar om sex... Så jävla enkelt är det... Det är då kanske lättare att skriva om detta när man är singel eftersom de som känner en vet vem man talar om och konstiga ögonblick kan uppstå...

Jag ska ta mig en funderare om jag ska prostituera mig med lite sexuella frågeställningar (jag ska hålla mitt förhållande utanför, med tanke på att jag inte har en fetish för en arg flickvän...) och kåserier från tidigare liv. Även om jag numera inte råkar ut för så dråpliga sex-incidenter så har jag fortfarande folk i min närhet som lyckas, kanske lånar någon historia i framtiden.

Men jag har i alla fall fattat beslutet att än en gång ta tag i bloggen och försöka skriva någon gång i veckan (känns som att sluta röka, "jag klarar det, den här gången är det på riktigt...")

Nu måste min trötta själ få i sig en kopp kaffe.

Puss på gumpen

Infösning i samhällsfållan

Hur ska man göra för att lyckas (ekonomiskt, finns det annat) i Svea rike?

Man måste studera och under förhållanden som närmast liknar statarfamiljernas höga standard, med näringsbrist och sömnproblem försöka tillskansa sig nog med information för att kunna klara av de tentor som med illvilja och ockulta besvärjelser sytts ihop av, av staten tillsatta smådjävlar.

Kort och gott, nu ska jag börja plugga...

Ironin ligger nog i att programmet jag söker till heter lärarprogrammet...

Som jag i tidigare inlägg ivrigt har bedyrat : "If u can't beat 'em - Join 'em"

Nu är det snart påsk igen och jag ska på vanligt vis hedra vår frälsare med bön och andakt under helgen för att renad och energirik kunna återgå till mitt värv under feodalsamhällets ok.

Ni utan synd - kasta den första stenen


RSS 2.0