Stockholmare

Stockholmare! Dryga jävla Stockholmare. Vet allt är bäst på allt. Ser ner på alla, oavsett kön, härkomst, kläder, åsikter, utséende, skor och matvanor. Man är fan ingen riktig Stockholmare om man inte har på sig All Stars, åtsittande brallor, någon tuff mössa och en dryg attityd! Att inte ha krökat på söder för att sedan ta en taxi till östermalm varje lördag är ju att vara ute. Att inte reagera och ha åsikter om ALLT, vad vet man då om världen, vad är då värt att veta?

Så ses vi nog på, vi stackars Stockholmare...

Den stereotyp jag beskriver är "typisk jävla stockholmare" och känns igen av hela Sverige. Men de enda som vet varför, är de som faktiskt har vuxit upp här... Vi som inte bryr oss om vart man festar, vilka skor som är "inne", vilken melankolisk trubadur man ska älska just nu, vilket jävla ställe som är "The Shit".

Sanningen är att dessa "Stockholmare" oftast (finns ju såklart undantag, men då är det idioter jag talar om) kommer från mindre orter och gör allt för att vara inne. Allt för att kunna känna sig som en stockholmare. De lyssnar på sina återvändande vänner om hur stockholmare är (sanningen är att de som kommer tillbaka nog har träffat "Stockholmare" från; Lund, Malmö, Sundsvall, Växjö osv.) och kommer hit och ska anpassa sig till normen.

Därför har stockholmare fått så dåligt rykte! Vi bryr oss inte så mycket, det är de som är rädda att inte passa in som kritiserar mest, för att slippa bli kritiserade först...

"Dodge the bullets, fire first"

Kommentarer
Postat av: Tess

Ha ha ha, helt rätt. Håller med.

2006-07-26 @ 10:34:20
URL: http://tessis.blogg.se
Postat av: Jonas

Ska jag känna mig träffad nu eller, din jävla fitta! =)

2006-07-26 @ 14:28:27
URL: http://guldkorn.blogg.se
Postat av: Andy

Hahaha, ja om du vill... Eller så kan du ju tänka efter hur du såg på Sthlm för 5-6 år sedan... =)

2006-07-26 @ 14:30:15
Postat av: Lisa

Instämmer. Är född på SÖS i Sthlm, men bor som skrivet i lkpg, el "hålan" som jag föredrar att kalla den. Känner igen det här fenomenet mkt. För när en östgöte flyttar till den kungliga huvudstaden så tror den/det att de är hur coooooooooooooooola och hiiiiiiiiiiiiiiiiippa som helst. Dialektbytet orkar jag inte äns gå in på. (fast det låter hemskt roligt...)

2007-04-20 @ 06:58:49
URL: http://www.kling.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0