Farliga Vattenpipa

Ja att det inte är nyttigt att röka vattenpipa kan ju alla fatta... Jag blev lätt chockad när jag läste påståendet att en laddning pipa skulle vara lika farligt som 100 cigg... Sen skakade jag på huvudet och tänkte i mitt stilla sinne "källkritik" och kollade upp lite olika saker om detta.

Rapports påstående kommer från en flera år gammal WHO undersökning som inte går igenom vilken typ av tobak man använde i pipan, vilken mängd och vilket kol.

Eftersom olika märken VP-tobak har olika mängd nikotin (från 0,01-0,5 mg), frukt och socker så känns det lite konstigt. Samt vilket kol man använder och hur mycket (alla som har rökt vet vilken skillnad det kan vara). Om ciggtobak, där medel är tillsatta för total förbränning, används i en vattenpipa och man skulle ta 100 stycken i en VP så har jag svårt att se att någon ska överleva.

Jag har även kollat på olika VP-sidor där en person, lite naivt, hade belägg för att det inte skulle vara värre med en laddning än 0,5 cigg. En av anledningarna var att tobken innehåller ca 70% frukt (vilket jag förstått att den inte gör, inte den billigare iaf) och att tobaken inte förbränns helt så att tobaken inte kan bilda tjära som kommer ner i lungorna.

Jag visste att det inte var nyttigt, men sen när kom det positiva besked om någon form av drog i Sverige? "Alkohol är farligare än Cannabis" eller "Sluta kröka, börja röka" som en majjakampanj...

Jaja, nu skiter jag i det här, sen ska jag gå hem och röka min avsevärt dyrare tobak eftersom mina vänner smurfarna (alliansen de blå) har sett till att fattigmansnöjen har blivit ännu ett par procent dyrare till förmån för fastighetsägare och skattesmitare...

Kommentarer
Postat av: Jonas

Phillip Morris ringde. De ville att du skulle bli ansvarig för deras PR. :P

För övrigt... Som Arnes spanska polare säger: Det som är skadligt för själen är skadligt för kroppen. Och dit hör inte ciggareterna eller vattenpiporna.

2007-01-05 @ 14:40:19
URL: http://guldkorn.blogg.se
Postat av: Lisa

Mer röka åt folket! Jag bor i en liten håla i södra sverige. Och när jag började med vattenpipa gick det rykten om "att hon knarkar nog, den där Lisa" Suuck så mkt okunskap och dumhet det finns...ibland vill jag bara bli osynlig och försvinna, dock Allri utan mina cig...

2007-04-20 @ 06:49:20
URL: http://www.kling.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0